[O2] malowanie całęgo samochodu
Zwiń
X
-
[O2] malowanie całęgo samochodu
Witam
Chce malować cały samochód i teraz pytanie czy znacie jakiś zakład lakierniczy na śląsku który może wykonać taką usługę w miarę tanio no i oczywiście perfekcyjnie.Samochód nosi ślady zarysowań przez poprzedniego właściciela(przedstawiciel handlowy najprawdopodobniej) a jako że mam zamiar jeszcze kilka latek tym samochodem pojeździć fajnie by było gdyby prezentował się jak nowy.
Z góry dzięki za wszelakie informacje
-
-
gaca, tylko pomyśl tez o późniejszej sprzedazy....teraz ludzie przyjezdzajac po autko za ok 7 tys wyciagaja czujnik i autko macaja..... - czy az taki jest lakier zniszczony zeby całe autko malowac???? I piszesz "zeby bylo tanio i perfekcyjnie" - wiec ....przewaznie to bywa....albo tanio...albo perfekcyjnie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gacaChce malować cały samochódZamieszczone przez gacaSamochód nosi ślady zarysowań przez poprzedniego właściciela(przedstawiciel handlowy najprawdopodobniej) a jako że mam zamiar jeszcze kilka latek tym samochodem pojeździć fajnie by było gdyby prezentował się jak nowy.
Polecam np. tę firmę:
Lub tę:
https://car-spa.pl/wp-content/uploads/2021/03/car_spa_montaz_www_LQ_712.mp4 Korekta lakieru Przywróc dawny blask swojemu samochodowi usuwając wszystkie rysy i zmatowienia. Powłoka ceramiczna Zabezpiecz lakier swojego auta przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Bezbarwne folie ochronne Folie to najskuteczniejsza forma zabezpieczenia lakieru przed uszkodzeniami. Zmiana koloru auta W sposób bezpieczny i szybki możemy zmienić kolor Twojego samochodu. Auto Detailing w wykonaniu Car SPA W salonach …
[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 13:00 ]
Zamieszczone przez piotrek_oswiec ....przewaznie to bywa....albo tanio...albo perfekcyjnieCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez gacaChce malować cały samochódZamieszczone przez gacaSamochód nosi ślady zarysowań przez poprzedniego właściciela(przedstawiciel handlowy najprawdopodobniej) a jako że mam zamiar jeszcze kilka latek tym samochodem pojeździć fajnie by było gdyby prezentował się jak nowy.
Polecam np. tę firmę:
Lub tę:
https://car-spa.pl/wp-content/uploads/2021/03/car_spa_montaz_www_LQ_712.mp4 Korekta lakieru Przywróc dawny blask swojemu samochodowi usuwając wszystkie rysy i zmatowienia. Powłoka ceramiczna Zabezpiecz lakier swojego auta przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Bezbarwne folie ochronne Folie to najskuteczniejsza forma zabezpieczenia lakieru przed uszkodzeniami. Zmiana koloru auta W sposób bezpieczny i szybki możemy zmienić kolor Twojego samochodu. Auto Detailing w wykonaniu Car SPA W salonach …
[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 13:00 ]
Zamieszczone przez piotrek_oswiec ....przewaznie to bywa....albo tanio...albo perfekcyjnie
[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 13:06 ]
Zamieszczone przez piotrek_osgaca, tylko pomyśl tez o późniejszej sprzedazy....teraz ludzie przyjezdzajac po autko za ok 7 tys wyciagaja czujnik i autko macaja..... - czy az taki jest lakier zniszczony zeby całe autko malowac???? I piszesz "zeby bylo tanio i perfekcyjnie" - wiec ....przewaznie to bywa....albo tanio...albo perfekcyjnie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gacanie da rady samo polerowanie obojętnie czym nie da pożądanego efektu.Rysy są na tyle głębokie że nawet fachowa polerka samochodu nic nie da wiem bo byłem u kilku lakierników także tylko malowanie może pomóc
Wierz mi że profesjonalny zabieg car-detailingu moze zdziałać cuda
O np. takie:
http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=8307 - to firma ze ŚląskaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
gaca jak coś to polecam Autoklinika J Paja .
Nie jedno auto malowali w całości i efekt zawsze perfekcyjny. Moja przyszła żona pracuje w biurze tak że jak coś to pytaj :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuBig, ale ceny powalają...3000 tyś za auto używane
A tu masz profesjonalną usługe. Auto wygląda po niej lepiej niż nowe (i to nie przenościa tylko fakt!!) i jeszcze dodatkowo zabepzieczenie lakieru które spokojnie utrzyma się przez ok. 6 miesięcy.
P.S
Jesli spojrzałbyś na ceny stosowanych kosmetyków i nakładu pracy (ok. 2-3 dni) to wcale nie jest to wysoka cena.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
gaca posłuchaj Big i zainteresuj się tym. Fachowcy posiadający odpowiednią wiedzę i umiejętności w połączeniu z dobrymi produktami potrafią zdziałać cuda. Ja sam byłem w szoku jak mój lakier potrafił wyglądać po amatorskim czyszczeniu zestawem do odnawiania lakieru, a do tego robiłem to pierwszy raz.
Zamieszczone przez BiszczuBig, ale ceny powalają...3000 tyś za auto używane
CAR - SPA jest niedaleko mnie, czasem niezłe fury tam stoją więc muszą być dobrzy w tym co robią.
Zawsze pozostaję opcja "B", obkleić samochód folią. Ostatnio bardzo popularne.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczuza lakierowanie oczywiście więcej zdaje sobie sprawę (250-300 za element)
Ale nawet gdy policzymy 300 zł/element to mamy przeciętnie 13 elementów (2 przednie błotniki, 2 x przednie drzwi, 2 x tylnie drzwi, 2 tylnie błotniki, klapa bagażnika, dach, maska silnika, zderzak przedni, zderzak tylni), a dojdzie jeszcze atrapa chłodnicy, jakieś listwy, wykończenia itd.
W każdym razie 13 elementów x 300 zł = 3900 złA moim zdaniem na tym się nie skończy i wyjdzie ci gdzieś ok. 4 500 zł
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gacanie da rady samo polerowanie obojętnie czym nie da pożądanego efektu.Rysy są na tyle głębokie że nawet fachowa polerka samochodu nic nie da wiem bo byłem u kilku lakierników także tylko malowanie może pomóc
Jak widać poniżej głębokie rysy też można wyprowadzić bez lakierowania.
Przed:
Po:
Przed:
Po:
[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 14:18 ]
Ups. Nie zauważyłem posta Bigaops:
Komentarz
-
-
te wszystkie zabiegi cuda to jest ale do pierwszego mycia i pózniej wszystko znowu wyjdzie wiem bo przerabiałem to w zaciszu swojego garażu także to jest fajne jak auto jedzie na wystawę albo do sprzedaży ale napewno nie jest to dobre żeby zlikwidować głębokie rysy.
[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 15:25 ]
Zamieszczone przez pandzikgaca, Wrzuć zdjęcia autka, które chcesz "malować". Szczerze wątpie aby O2 wymagała takiego zabiegu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodato jest "na stałe" czy wylezie znowu po myciu czy coś?
[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 15:59 ]
Zamieszczone przez gacate wszystkie zabiegi cuda to jest ale do pierwszego mycia i pózniej wszystko znowu wyjdzie wiem bo przerabiałem to w zaciszu swojego garażu także to jest fajne jak auto jedzie na wystawę
[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 16:00 ]
Zamieszczone przez gacawiem bo przerabiałem to w zaciszu swojego garażuad: czy inne marketowe sposoby i kosmetyki ?
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
gaca, pomaluj auto w dobrym serwisie. zrób przedtem dobre zdjęcia , ewentualnie w trakcie przygotowań do malowania. porządne malowanie samochodu wielkości octavii powinno się zamknąć w 4-4,5tyś choć teraz lakiery poszły sporo do góry podobno. nie rób tego w gównianym tanim zakładzie ponieważ bedziesz żałował . nie zrobią tego dobrze i będą 5 razy wóz polerowali , zabraknie im farby albo coś jeszcze innego .
jakbyś chciał pogadać to pisz na pw bo nie chcę zaczynać tu jakiś niekończących się dyskusji..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez conangaca jak coś to polecam Autoklinika J Paja .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigJesli spojrzałbyś na ceny stosowanych kosmetyków i nakładu pracy (ok. 2-3 dni) to wcale nie jest to wysoka cena.
Oddałeś tam kiedyś auto, skoro tak je polecasz? Rozumiem że pracujesz tylko na SV
gaca, są ludzie którzy robią u siebie w garażu i kasują za auto 400-800zł, a ich praca jest na najwyższym poziomie. Wejdź sobie kosmetykaaut i poszukaj ludzi z okolicy albo podjedź do R&S, niech ktoś rzuci fachowym okiem na to i będziesz widział czy malować czy nie
[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 18:11 ]
Zamieszczone przez szkodano własnie, ale jak to jest, to jest "na stałe" czy wylezie znowu po myciu czy coś?Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Najlepiej gdyby kolega wrzucił foto rys. Bo może nie są duże i samemu dałby radę odpowiednimi preparatami?
Albo podjechałby do kogoś z forum, który ma prywatnie takie kosmetyki i spróbowali by czy da radę, jeśli tak to zakup i sama praca będzie tańsza i da więcej satysfakcji.
Zapytam się jeszcze na jakich elementach są te zarysowania? Bo może taniej będzie kupić dani element w oryginalnym lakierze i po prostu wymienić?W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111Daj spokój z tym Swissvax'em
Zamieszczone przez andrzej111zrażasz tylko ludzi do detailingua to dobre. Zwłaszcza że to ja na tym forum spopularyzowalem ...car detailing
Poczytaj moje posty zamiast pisac głupoty !!!
Zamieszczone przez andrzej111Oddałeś tam kiedyś auto, skoro tak je polecasz?
Zamieszczone przez andrzej111Rozumiem że pracujesz tylko na SV
Zapraszam cie tu:
P.S.
Zobacz kto jest autorem tego wątku
[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 18:36 ]
Zamieszczone przez andrzej111gaca, są ludzie którzy robią u siebie w garażu i kasują za auto 400-800zł, a ich praca jest na najwyższym poziomie.Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz